Természetes anyagokból készített ruhák

: kedd, február 21, 2017 Vélemények: 0 Látták: 813

Érezzük kellemesen magunkat benne....

Mindig érdemes megnézni, milyen anyagból készítették a ruhákat. Fontos a gyerekeknek, hogy lélegezzen az az anyag és nem, mint egy műanyag zacskó, zárja be a bőr pórusait.

Egy fontos szempont, hogy gyerekruhák, ágyneműk készítésénél ha a ruhaanyag közvetlenül érintkezik a testfelülettel, mindenképpen természetes alapút érdemes választani. Legjobb a 100% pamut alapú textília. Az anyagokat gyakran keverik különböző arányban szintetikus szálakkal. Ezek megváltoztatják a textil tulajdonságait. Az ilyen méteráruk  olcsóságuknál fogva vonzóak lehetnek, de hajlamosabbak a kibolyhosodásra, a légáteresztő képességük sokszor kisebb. Ugyanakkor alkalmasak lehetnek például kabátok, pulóverek, sapkák, falvédők, gyerekjátékok készítésére.

Amennyiben mégis olyan ruha keveredik hozzánk, ami nem éppen kellemes tapintású vagy éppen bőrpír jeleit, esetleg kiütéseket is tapasztalunk jobb lesz kitenni azt a ruhatárunkból.

A gyerekek bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, így ez hamarabb is látható. A másik jele lehet, hogy a kicsiknél még a hormonok nem álltak be, ezáltal testszagokat sem tudnak produkálni, tehát, ha mégis tapasztalunk hasonlókat, feltétlen nézzük meg pl.: a cipő rétegeit vagy azt a ragasztást.

Még ebben a kategóriában:

Címkék:

Vélemények

Oszd meg véleményed